Φίλοι καλωσορίσατε




Καλωσήρθατε στο blog
Ιστορία Κατεύθυνσης, μια σελίδα όπου επιχειρώ να καταχωρίζω οργανωμένα το υλικό που χρησιμοποιώ διδάσκοντας το μάθημα της Ιστορίας (Θεωρητικής κατεύθυνσης/ Προσανατολισμού) στην Τρίτη Τάξη του Λυκείου.






Στο ιστολόγιο αυτό, "Ιστορία Κατεύθυνσης", υπάρχει υλικό για όλες τις διδακτικές ενότητες που περιλαμβάνονται στην ύλη του μαθήματος της Ιστορίας Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου. Αρκεί ένα κλικ στον τίτλο της αντίστοιχης ενότητας, στη διπλανή στήλη "Περιεχόμενα".




Διαγωνίσματα ανά κεφάλαιο, επαναληπτικά εξεταστικά δοκίμια στην ύλη δύο ή και περισσότερων κεφαλαίων, τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων, οδηγίες σχετικές με την τεχνική των απαντήσεων, όπως και λαϊκές εικόνες σχετικές με το δεύτερο και το τέταρτο κεφάλαιο μπορεί κανείς να αναζητήσει επίσης στη διπλανή στήλη στις "Σελίδες".




Αντίστοιχη προσπάθεια σχετική με το μάθημα της Γλώσσας (Έκθεση) επιχειρώ στο blog "Giouliblog, το ιστολόγιο της Έκθεσης".




Νέα προσπάθεια στους διδικτυακούς αιθέρες μαζί με τους μαθητές μου καρπίζει στο blog  " δημιουργούμε " στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος δημιουργικής γραφής. Ίσως να καθρεφτίζει την ανάγκη φυγής από την πίεση των μαθημάτων κατεύθυνσης. Έτσι, για την ψυχούλα μας.




Φιλοδοξία μου είναι, με τη δημιουργία ιστολογίων, να μοιράζομαι με μαθητές και συναδέλφους οτιδήποτε μπορεί να κάνει πιο ενδιαφέρουσα και ποιοτική τη διδασκαλία στο σχολείο. Γι αυτό με χαρά δέχομαι τις παρατηρήσεις σας για λάθη , παραλείψεις καθώς και προτάσεις βελτίωσης στο mail του ιστολογίου.