Φίλοι καλωσορίσατε




Καλωσήρθατε στο blog
Ιστορία Κατεύθυνσης, μια σελίδα όπου επιχειρώ να καταχωρίζω οργανωμένα το υλικό που χρησιμοποιώ διδάσκοντας το μάθημα της Ιστορίας (Θεωρητικής κατεύθυνσης/ Προσανατολισμού) στην Τρίτη Τάξη του Λυκείου.

Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 λεπτά


Μια ειδοποίηση μέσω facebook με οδήγησε στην ανακάλυψη ...ιστολόγιου φίλου, στο οποίο είδα αναρτημένο αυτό το video. Σκέφτηκα πως από εδώ και πέρα είναι καλό να ξεκινάω τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας Κατεύθυνσης, αλλά και κάθε μαθήματος Ιστορίας στην αρχή της σχολικής χρονιάς με την προβολή του και, κυρίως με τη συζήτηση που θα προκαλείται . Την ίδια διαδικασία θα επαναλαμβάνω στο τέλος της. Θα έχει ενδιαφέρον φαντάζομαι και η τελική συζήτηση . Γιατί είναι απαραίτητη η συνολική θεώρηση για την κατανόηση του ρόλου και της σημασίας των επί μέρους.





 Συνδυάζοντας ήχο και εικόνα το immenseblue.gr δημιούργησε ένα video μέσα από το οποίο σας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να ζήσουμε ξανά για ένα ολόκληρο 10λεπτο την ιστορία της Ελλάδας. Εμπνευσμένο φυσικά από την κλεψύδρα των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004 η σύλληψη της οποίας έγινε από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και με το μουσικό κομμάτι «πέρασμα» του Κωνσταντίνου Βήτα το immenseblue.gr παρουσιάζει το video που το ίδιο σκηνοθέτησε και ονομάζεται "Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 λεπτά"...

Από την Προϊστορία (Μειόκαινο, Πλειόκαινο, Λίθου Εποχή /Παλαιολιθική, Μεσολιθική, Νεολιθική Περίοδος/, Εποχή του Χαλκού και Εποχή του Σιδήρου /Σκοτεινή, Γεωμετρική Περίοδος/) ταξιδεύουμε στον Αρχαίο Κόσμο (Αρχαϊκή, Κλασική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Εποχή) στην Βυζαντινή εποχή και τον Ελληνικό Μεσαίωνα, στην Εποχή της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης ως το σήμερα τη Νεότερη και Σύγχρονη εποχή.

 Πρόσθετες Πληροφορίες: http://immenseblue.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23...